Aronia

Aronia, fructul de care se vorbește tot mai des si despre care auzim ca are multe beneficii pentru sănătate!


Aronia este fructul unui arbust provenit din America de Nord, unde crește la înălțimi de 1000-1200 de metri. Aronia este un arbust inrudit cu măceșul făcând parte din familia Rosaceae.


Aronia este foarte rezistent și frigul nu îl doboară, rezistând până la temperaturi de -30 de grade Celsius.


Fructele produse de Aronia sunt considerate superfructe. Sunt mici, de culoare neagră sau roșie, în funcție de specie, și au un gust amar și astringent.

În ciuda gustului care nu este o delicatesă dar nici nu este rău, proprietățile fructelor de Aronia sunt extraordinare și o recomandă pentru a fi utilizată în multiple afecțiuni.


Aronia sunt fructe de pădure cu un efect tonic general, ce cresc vitalitatea și au multiple proprietăți benefice pentru sănătate: îmbunătățesc sistemul imunitar, echilibrează metabolismul și scad nivelul hormonilor de stres.


Aronia sunt fructe bogate în proantocianine, substanţe care se găsesc şi în seminţele de struguri. Consumând 100 g din fructe de aronia vom acoperi necesarul zilnic de acid folic. De aceea aronia sunt indicate și pentru femeile însărcinate.

Fructele de aronia sunt hipotensive și, datorită conținutului de inulină, sunt indicate pentru diabetici. ​Aronia este recomandat de și datorită conținutului ridicat în vitamina P (mai ridicat decât în orice alt fruct).

Vitamina P are, printre altele, rolul de fixare a vitaminei C în organism și de a reface tonusul vaselor capilare. Aronia conține de 5 ori mai multă vitamina P decât strugurii. 100 ml de suc de aronia pe zi sau 15 g de fructe de pădure.

Aronia sunt suficiente pentru a acoperi nevoile de zi cu zi cu substanțe vitale importante.

Din fructe se obține suc, prin metoda presării, care din punct de vedere a structurii chimice și întrebuințării este identic fructelor proaspete.


Aronia (de asemenea cunoscut și ca aronia berry sau choke berry) s-a dovedit a fi unul dintre cei mai puternici antioxidanti ai naturii. Fructele de aronia conțin de 15 ori mai multi antioxidanti decat afinele.


Testul ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) arată că nivelul de antioxidanți ai fructelor de aronia este de 16062 pentru 100g. Este cea mai mare valoare dintre fructe cu excepția zmeurei negre (o varietate rară de zmeură)


La faima aroniei au contribuit și rezultatele unor cercetări științifice care au relevat efectele benefice în tratarea diabetului, a bolilor cardiovasculare și a cancerului.


Indicații aronia:


Sucul de aronia, are un conținut ridicat de antioxidanți, în special antocianina, este un remediu natural eficient în prevenirea și tratarea numeroaselor afecțiuni:
– aronia este un excelent tonic general, crește vitalitatea, ajută la depășirea căderilor nervoase și suprasolicitarii, stimulează regenerarea musculară și osoasă, îmbunătătește metabolismul;
– aronia ajută la detoxifierea organismului;
– aronia previne bolile cardiovasculare și susține elasticitatea vaselor de sânge;
– aronia îmbunătătește acuitatea vizuală;
– aronia are efect antihistaminic fiind benefic persoanelor sensibile și predispue la alergii;
– aronia este un bun antiinflamator;
– aronia este anticancerigen;
– aronia reglează nivelul glicemiei din sânge;
– aronia ajută la controlul greutății;
– aronia reduce efectele radiatiilor fiind recomandat persoanelor care folosesc în exces calculatorul, telefonul mobil, televizorul; antioxidanții puternici distrug radicalii liberi care afecteaza membranele si continutul celulelor;
– aronia crește imunitatea și este recomandată ca un remediu puternic în răceli, prevenirea infecțiile virale și bacteriene.
-aronia proprietățile lui îl face benefic pentru întreaga familie precum și pentru copii, diabetici, atleti, pacienții care urmează un tratament complex.

 
 
Shares
Optimized by Optimole